2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orosz szoprán és orosz tenor nyerte Plácido Domingo operaversenyét

2009. augusztus 03. 10:26, utolsó frissítés: 10:26

Orosz énekesek nyerték el az első díjat szombat este Budapesten a világhírű tenor, Plácido Domingo által alapított Operalia Nemzetközi Énekversenyen. Az idén 17. alkalommal megrendezett Operalia döntőjét a Magyar Állami Operaházban tartották, női kategóriában Julia Novikova koloratúrszoprán, férfiban Alekszej Kudrija kapta az első díjat.

A múlt heti pécsi elő- és középdöntőn bemutatkozott 48 jelentkezőből 15-en maradtak a döntőre az opera és a zarzuela kategóriában. A zarzuela díjat az Egyesült Államokból érkezett Angel Blue és a görög Dimitrios Flemotomos kapta. Az utóbbi műfajban a lengyel Arnold Rutkowski kapott különdíjat.

A francia, olasz és orosz operaáriákat megszólaltató versenyzők közül női kategóriában Julia Novikova koloratúrszoprán, a férfiban Alekszej Kudrija kapta a nemzetközi zsűritől az első díjat. Második díjas lett az opera kategóriában Angel Blue amerikai szoprán, a férfiak második díját megosztották Dimitrios Flemotomos tenor és Jordan Bisch amerikai basszus között. A görög énekes a verseny fő támogatójának különdíját is megkapta, mint a verseny hangja.

A nők harmadik díját is megosztották a spanyol Auxiliadora Toledano és az ausztrál Anita Watson szoprán között. A férfiak harmadik díját Wenwei Zhang kínai basszus kapta. Plácido Domingo és a verseny díjazottjai augusztus 8-án a pécsi Dóm téren adnak koncertet. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS