2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma lesz a Művészet szülinapi bulija Sepsiszentgyörgyön

2010. január 15. 12:03, utolsó frissítés: 12:03

Ma, január 15-én pénteken 20 órától ünneplik Sepsiszentgyörgyön a Lábas Ház nagytermében a Művészet születésnapját. Az ETNA Kortárs Művészeti Alapítvány szervezte eseményre minden érdeklődőt várnak. Partnerek: MAGMA kortárs közeg, HAT (Háromszéki Akcióművészek Társasága), TRAnnSYLVAnnART levelező-lista Bizottság; az eseményt a Kovászna megyei és a sepsiszentgyörgyö városi tanács támogatja. „Minden szülinapi ajándékot szívesen látunk, hallunk és elfogyasztunk” – áll a szervezők felhívásában.

A Művészet az 1.000.047. évét tölti idén; a születésnap olyan nemzetközi ünnep, amelyen a művészek és művészeti szervezetek a kreativitást ünneplik Robert Filliou (1926-1987) emlékére. A Fluxus mozgalomhoz tartozó Filliou 1963-ban kijelentette, hogy szerinte a művészet egymillió évvel ezelőtt született.

Az Etna Alapítvány 1996 óta minden évben megünnepli a születésnapot. Elnöke, Ütő Gusztáv a tavalyi születésnap kapcsán a Transindexnek elmondta, minden évben elsősorban a művészetnek hozzák az ajándékokat: zenei műveket, képeket, festményeket, performance-okat, de szokott lenni mozgó- és állóképvetítés is. A rendezvény bárki előtt nyitott. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS