2018. december 19. szerdaViola
-4°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Avatar: egyre valószínűbb, hogy lesz folytatás

2010. február 03. 10:33, utolsó frissítés: 10:33

Az Avatar esetleges folytatásáról tárgyal James Cameron rendezővel az amerikai News Corp, a filmet gyártó 20th Century Fox stúdió tulajdonosa, írta a The Hollywood Reporter mozis szaklap. Rupert Murdoch, a News Corp médiakonglomerátum elnök-vezérigazgatója megerősítette: "nagyon korai tárgyalások" kezdődtek a háromdimenziós technikát használó film lehetséges további részeiről.

Murdoch ugyanakkor figyelmeztetett: senki ne számítson korai folytatásra, Chase Carey, a News Corp alelnöke pedig úgy fogalmazott, mindkét fél akar folytatást, de egyelőre másik film készítését tervezik. Bár Cameron filmjei többnyire túllépik a költségvetési keretet, a News Corp vezetői szerint az Avatar sikerére való tekintettel megoldható lesz a folytatás finanszírozása.

A 9 Oscar-jelölést kapott sci-fi globális jegybevételei már meghaladják a 2 milliárd dollárt. Az összbevétel legalább 60 százaléka azonban a következő két negyedévben várható, ugyanis a film nem kerül le a moziműsorról, illetve DVD-változatot is kiadnak. Utóbbi azonban nem lesz 3D-s, mivel ezt a technológiát még nem fejlesztették ki. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS