2018. november 21. szerdaOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Márkosfalváról indult a Háromszéki Képzőművészet Éve

2010. február 23. 14:03, utolsó frissítés: 14:03

Barabás Miklós csak egyike azon személyiségeknek, akik Háromszékről indulva, erős hatással voltak a magyar történelemre, kultúrára. Épp ezért nem túlzás azt mondani, hogy a Háromszéki Képzőművészet Éve Márkosfalván veszi kezdetét” – hangsúlyozta Tamás Sándor, a megyei önkormányzat vezetője tegnap Márkosfalván, ahol Háromszék leghíresebb festőjére emlékeztek.

<i>Fotó: Henning János</i>Fotó: Henning János
A Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Kovászna Megye Tanácsa által szervezett eseményen nem csak a helybéliek vettek részt, hanem Sepsiszentgyörgyről és a megye más településeiről is több busz érkezett. Barabás Miklós szobrát 40 éve leplezték le – emlékeztetett Deák Barna, a Romániai Képzőművészek Szövetsége sepsiszentgyörgyi fiókszervezetének elnöke, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a festő tollforgatóként is megállta a helyét.

A megemlékezésen beszédet mondott Tusa Levente szentkatolnai polgármester is. Barabás Miklós szobrának megkoszorúzása után Jánó Mihály művészettörténész a helyi kultúrotthonban tartott előadást a képzőművész munkásságáról. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS