2018. október 22. hétfőElőd
14°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jelentkezőket várnak az I. Székelyföldi Grafikai Biennáléra

2010. március 03. 17:16, utolsó frissítés: 17:16

A régió első grafikai szemléje lesz az I. Székelyföldi Grafikai Biennálé, amelyet május 17. és július 30. között szervez meg Hargita, Kovászna és Maros Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsának Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központja és a Kovászna Megyei Művelődési Központ.

A biennáléra két fő kategóriában lehet pályázni: hagyományos, illetve kísérleti grafikákkal. Pályázhat minden romániai, magyarországi vagy más határon túli hivatásos képzőművész és képzőművészeti egyetemi hallgató, ha a pályázati kiírásban foglalt szabályzatnak megfelel. Minden alkotó legtöbb három, szabadon választott témájú alkotással pályázhat.

A beküldési határidő április 18. (a beérkezés időpontja). A szervezők postai úton, vagy személyesen a következő címen várják a pályamunkákat: Centrul Cultural şi de Arte – Lăzarea, 537135 – Lăzarea, Aleea Bastionului 67., jud. Harghita, România. A pályázat fődíja 2000 euró, emellett odaítélnek további három díjat 1000-1000 euró értékben.

A zsűrizett alkotások legjobbjait a biennále során kiállítják a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumhoz tartozó Képtárban, majd az év folyamán Székelyföld városaiban. A biennále hivatalos megnyitóját május 18–án 18 órakor tartják a sepsiszentgyörgyi Képtárban, a díjakat a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban adják át május 18-án 19 órakor. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS