2018. november 21. szerdaOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Biblia-kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban

2008. június 10. 15:41, utolsó frissítés: 15:41

A Könyvek Könyve, többféle formában és kiadásban: a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum A Biblia Éve. Az élő egyház könyvei címmel nyílt időszakos kiállítás hétfőn este.

A tárlaton látható többek közt az Oppenheimi Biblia, a Jansonius-kiadás, a Váradi Biblia egy példánya, de Képes Bibliák, zsoltároskönyvek, valamint mai angol, német, olasz, holland, bolgár, román Bibliák és Újszövetségek is, a 17–18. századi magyar Szentírások és imakönyvek mellett.

„A múzeum tervezője, Kós Károly a kiállítás termét úgy tervezte, hogy egy református templom festett mennyezete díszíthesse, amely a közeljövőben újra helyére kerül. Kézenfekvő volt a gondolat, hogy az innen nyíló kápolnában rendezzük meg a kiállítást, tisztelegve a nagy könyv előtt” - fogalmazott Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója.

Boér Hunor
, a múzeum könyvtáros muzeológusa felhívta rá a figyelmet: a Könyvek Könyve minden második ember számára szent könyv a Földön, és csaknem minden harmadik számára az evangéliumok üzenete a legalapvetőbb emberi mérték.

A kiállítás június 22-ig látogatható, a belépés mindvégig díjtalan. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS