2018. október 22. hétfőElőd
14°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MAGMA: kortárs művészeti kiállítótér nyílik Sepsiszentgyörgyön

2010. március 30. 13:29, utolsó frissítés: 13:59

Rónai Péter pozsonyi és Farkas Roland komáromi képzőművészek Mester és tanítványa1 című kiállításával nyílik meg a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér Sepsiszentgyörgyön. A tárlatot a Szabadság tér 2. szám alatt, április 1-én 19 órától nyitja meg Szombathy Bálint vajdasági író, képzőművész, műkritikus.


A Mester és tanítványa kiállítás-sorozat keretében a szervezők egy idős és egy fiatal alkotót kérnek fel közös kiállítás létrehozására. Ma már talán anakronisztikus a mester és tanítvány klasszikus felállás a tudás konkrét, gyakorlati átadása. Ehelyett a mai mesterek irányvonalakat megjelölve, konkrétumokat kerülve, nagyobb szabadságot biztosítva a tanítványnak gyakorolnak hatást.

Előfordul, hogy ezt a hatást visszahatás követi. Ezekre és hasonló kapcsolatokra keresnek példákat a csütörtökön megnyíló, illetve az azt követő kiállításon - utóbbin Juraj Bartusz György (Kassa) és Radoslava Macejova (Kassa) alkotásai lesznek láthatók. A Mester és tanítványa1 kiállítás április 20-ig látogatható, hétfő kivételével naponta 11-19 óra között. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS