2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csatlakozott a Biblionet programhoz a Kovászna megyei könyvtár

2010. március 31. 09:47, utolsó frissítés: 09:47

Csatlakozott a Biblionet - A világ a könyvtárunkban nevű országos programhoz a Bod Péter Megyei Könyvtár. A Kovászna megyei intézménnyel összesen 24 könyvtár jutott be a program második fordulójába, jelentette be Kelemen Hunor kulturális miniszter.

A program révén Háromszék tizennyolc településén (Kézdivásárhelyen, Illyefalván, Kézdiszentléleken, Kovásznán, Zabolán, Bodzafordulón, Szitabodzán, Gelencén, Bereckben, Rétyen, Kézdiszentkereszten, Zágonbárkányban, Uzonban, Torján, Mikóújfaluban, Nagyajtán, Dobollón és Gidófalván) új számítástechnikai eszközökkel felszerelt internet-termeket alakítanak ki az önkormányzatok támogatásával.

A Biblionet program a helyi közösségeknek az információhoz való minél jobb hozzáférését segíti elő azáltal, hogy a közkönyvtárakat az év második felében számítástechnikai eszközökkel szerelik fel. Ezek használatáról képzéseket tartanak a könyvtárosoknak, akik ezeket továbbadhatják majd a felhasználóknak.

Mindez egy olyan partnerség keretében valósul meg, amelynek résztvevői az IREX nemzetközi nonprofit alapítvány (amely több mint 50 országban van jelen és a Bill & Melinda Gates Alapítványtól érkező finanszírozást fordítja a romániai Biblionet program kivitelezésére), a Romániai Könyvtárosok és Közkönyvtárak Országos Szövetsége (ANBPR), a helyi és regionális önkormányzatok, az országos hatóságok és az ország közkönyvtárai.

A programban való részvétel szakirányítója a megyei könyvtár, amely ezáltal képzőközponttá is válik, a programban részt vevő munkatársak szakképzésben részesülnek és a maguk során kiképezik a többi érintett könyvtárost. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS