2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kovács András Péter és Badár Sándor a Humorfeszt sztármeghívottjai

2010. április 07. 16:05, utolsó frissítés: 16:05

Kovács András Péter a Showder Klubból, valamint Badár Sándor humorista lesz az idei Erdélyi Humorfesztivál sztármeghívottja, de mindezek mellett a legfontosabb programpontnak idén is az Amatőr Humoristák Pályázatát tartom, ahol a legjobb humoristát az RMDSZ és a Communitas Alapítvány 1000 lejjel díjazza” – mondta Bodor László, az RMDSZ Programirodájának vezetője a 7. Erdélyi Humorfesztivál sajtótájékoztatóján.

„Kovács András Péter maga is a 2006-os, Kossuth Rádió szervezte Humorfesztivál nyertese, továbbá Hofihoz hasonlóan 2008-ban Karinthy gyűrűt kapott. Badár Sándor 15 évig volt vasutas, és azóta is abból él, hogy az ott történteket meséli el a Fábry Showtól a Comedy Centralig mindenütt. Mellette körbeutazta a Földet, illetve több magyar filmben is játszott – Antal Nimród Kontrolljától kezdve a Nyóckerig” – magyarázta Bálint Ferenc, a fesztivál programfelelőse.

Hozzátette, mellettük természetesen fellép szinte a teljes erdélyi humorpaletta, köztük az Open Stage, Felméri Péter, Zsók Levente és a Szomszédnéni Produkciós Iroda.

Bodor László, Bálint Ferenc, és a laptop képernyőjén ott van Tóth Szabolcs isBodor László, Bálint Ferenc, és a laptop képernyőjén ott van Tóth Szabolcs is

„Az amatőr humorista pályázatunkra 46-an jelentkeztek egész Erdélyből, és öt nyilvános előválogatást tartottunk Szatmárnémetiben, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön. A közönséggel együtt mindenkit végignéztünk, és hét személyt választottunk ki az április 23-i kolozsvári döntőre. Túlnyomó részben stand up comedyvel jelentkeztek a versenyre, de a hét döntős között akad olyan is, aki dalparódiával nevezett” – számolt be a webkamerán online bejelentkező Tóth Szabolcs, a fesztivál versenyének a koordinátora.

„Megpróbálunk hozzájárulni ahhoz, hogy a versenyzők minél több rendezvényen bemutatkozhassanak: többek között az idei EU Táborban is fellépési lehetőséget biztosítunk számukra” – közölte Bodor László. „Már az előválogatásokon feltűntek olyan tehetségek, akik vágatlanul, mindenféle felkészítés nélkül megállnák a helyüket a jelenleg a szakma csúcsának tartott Showder Klubban, úgyhogy kemény verseny várható” – mondta Bálint Ferenc.

Az április 22-i előadásra szóló napijegyet (10 lej) és az április 23-i Humorfeszt Gálára való belépőket (15 lej) elővételben a Köztársaság (Republica) mozi, valamint a Magyar Opera jegypénztáránál lehet megvásárolni. A jegyeket április 9-étől kezdik el árusítani, bővebb információkat a rendezvényről a Humorfeszt honlapján lehet majd találni holnaptól. (közlemény)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS