2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romeo és Júlia a Twitteren

2010. április 13. 09:50, utolsó frissítés: 16:51

A Twitter és a YouTube felhasználói írják újra William Shakespeare egyik leghíresebb darabját, a Romeo és Júliát. A Such Tweet Sorrow című elnevezésű irodalmi kaland a Royal Shakespeare Company és a mobilkészülékekre szórakoztató tartalmakat készítő Mudlark közös vállalkozása.

A szervezők forgatókönyvszerű cselekményvonalat határoztak meg, a karaktereket azonban a szereplők Twitterre érkező bejegyzései alapján formálják majd. Az internetes Romeo és Júlia öt hét múlva mutatkozik be, a szereplők nemcsak egymással, hanem a közönség tagjaival is kapcsolatban lesznek.

A kortárs Romeo állását meséli el, akik között még 2000-ben megszakadt a kapcsolat. Júliát Charlotte Wakefield színésznő alakítja a YouTube-on követhető virtuális színházban. A történet szerint Júlia épp 16. születésnapjára készül, és a @julietcap16 néven lép be a Twitterre, ahol találkozik Romeóval.

"Fogalmunk sincs, mit hoznak az elkövetkezendő hetek, de bekapcsoltuk biztonsági öveinket" - mondta Charles Hunter, a Mudlark munkatársa. "A mi célunk, hogy közel hozzuk Shakespeare-hez az embereket, és még közelebb a színészekhez a közönséget" - tette hozzá Michael Boyd, a Royal Shakespeare Company művészeti igazgatója. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS