2018. november 21. szerdaOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MAGMA: este tízig látogatható április 20-án a Mester és tanítványa1

2010. április 15. 15:20, utolsó frissítés: 15:20

Április 20-án, kedden 22 óráig, meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat első kiállításának zárónapján a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér. Az április elsején megnyitott, a felújított Bazársor helyiségeiben működő kiállítótérben a Mester és tanítványa sorozat keretében Rónai Péter és Farkas Roland felvidéki képzőművészek munkáit láthatja a közönség.

A sorozat keretében a kurátorok egy idős és egy fiatal alkotót kérnek fel közös kiállítás létrehozására. „Ma már talán anakronisztikus a mester és tanítvány klasszikus felállás, a tudás konkrét, gyakorlati átadása. Ehelyett a mai mesterek irányvonalakat megjelölve, konkrétumokat kerülve ezáltal is nagyobb szabadságot biztosítva a tanítványnak, gyakorolnak hatást. Előfordul, hogy ezen hatást visszahatás követi. Ezekre és hasonló kapcsolatokra keresünk példákat” – fogalmaznak közleményükben a Magma Kortárs Közeg Egyesület működtetői.

Április 23-május 23. között Bartusz György és Radoslava Macejova kassai művészek kiállítása lesz látható a Magmában, megnyitja Erőss István.

Fotó: Vetró BarnabásFotó: Vetró Barnabás


A sepsiszentgyörgyi Magma 2007 óta következetesen azon dolgozik, hogy Háromszéken kortárs művészeti eseményeket szervezzen.

>> LEGYEN ÖVÉK A TÉR. Magma projekt: kortárs kiállítótér indulna Sepsiszentgyörgyön >>
[interjú a kezdeményezőkkel, Kispál Attilával és Vetró Barnabással]

2010-ben Kovászna Megye Tanácsa, illetve a Székely Nemzeti Múzeum a Magma Kortárs Közeg Egyesület rendelkezésére bocsátotta a frissiben felújított Bazársor földszinti, illetve alagsori helyiségeit. Így a közel 200 m² alapterületű kiállítótermekben találnak otthonra az új médiumokat használó alkotók kiállításai. (hírszerk)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS