2018. november 17. szombatHortenzia, Gergő
-4°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szakemberekkel találkozhatnak a családok Csíksomlyón

2010. május 07. 14:09, utolsó frissítés: 14:22

A Székelyföldi Családok Napját szervezi meg Hargita Megye Tanácsa május 15-én Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban, valamint a megyei önkormányzat Multifunkcionális Képzési Központjában.

A rendezvény keretében Hagyományos és modernizálódó család Székelyföldön címmel konferenciát tartanak, amit szakemberekkel való beszélgetés követ. A témák a következők: a csecsemő optimális mozgásfejlődése az első életévében, a mozgások és testtartások megfigyelése és hatékony korrekciója, stresszoldás, diszlexiakorrekciók, viselkedésgenetika, serdülőkori problémák, a beszédfejlődés zavarai, alkoholizmus, családon belüli erőszak, sérült gyerekek és szülők, energiamegtakarítás a háztartásban, élet a nagycsaládban, gyermekotthonból kikerült fiatalok családalapítási nehézségei.

A szervezők szerint Székelyföld társadalma az európai tendenciákhoz hasonlóan elöregedőben van, a gyermekek és születések száma csökken, és egyre kevesebb az olyan nagycsalád, amelyben 3-4 gyermek nevelkedik. A program célja a családeszmény, a családban való gondolkodás terjesztése, a nagycsaládok népszerűsítése Székelyföld elöregedésének megállítása érdekében. Emellett a szervezők célja a szociális szolgáltatók és szolgáltatásaik ismertségének növelése, a családdal és gyerekkel kapcsolatos praktikus információk terjesztése, továbbá a családok és gyermekek életszínvonalának növekedését segítő környezet kialakítása.

A részvétel ingyenes, az előadások ideje alatt a szervezők biztosítják a folyamatos gyermekfelügyeletet (kompetenciafejlesztő játékokkal, kézműves-foglalkozásokkal, ének- és tánctanítással, rajzversennyel, mesesarokkal, játszótérrel, csapatjátékokkal, társasjátékokkal). A rendezvény a május 13. és 21. között, Hargita, Kovászna és Maros megyében zajló Székelyföld Napok eseménysorozatának része. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS