2019. április 19. péntekEmma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grúz film nyerte a Mediawave fődíját

2010. május 10. 10:28, utolsó frissítés: 10:28

George Ovashvili (Grúzia) A másik oldal/The Other Side című filmje nyerte a magyarországi Mediawave Filmfesztivál fődíját a Szombathelyen május 8-án véget ért mustrán.

Az április 30. és 8. között rendezett fesztiválon idén is tevékenykedett diákzsűri, melynek tagjai Rene Bo Hansen (Svédország/Németország) A sasvadász fia/The Eagle Hunter’s Son című művének ítélték elismerésüket. A legjobb vágó Aurique Delannoy (Franciaország) lett A szoknya napja/Skirt Day című filmben nyújtott teljesítményével.

A legjobb rendezés díját egy magyar-román produkció alkotóinak, Trencsényi Klárának és Vlad Naumescunak ítélték oda Madarak útján/Birds’ Way című dokumentumfilmjükért. A legjobb kísérleti filmnek az Út az erdőbe/Journey to the Forest (rendezte Jörn Staeger, Németország) bizonyult, a legjobb animációs filmnek pedig a Logoramát (rendezte Francois Alaux, Hervé de Crécy és Ludovic Houplain, Franciaország) találták.

A MEDIAWAVE 2010 Nemzetközi Film- és Zenei Fesztivál 20 év után új helyszínen, új koncepcióval jelentkezett április 30. és május 8. között Szombathelyen. A díjátadóval azonban a mustra nem ért véget: május 13. és 16. között az Őrségben (Őriszentpéter) és Burgenlandban (Rudersdorf) folytatódik, a zárónapot pedig a hármashatárnál rendezik meg. (est.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS