2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fishing on Orfű - Fesztivál az alternatív zene kedvelőinek

2008. június 19. 10:42, utolsó frissítés: 10:42

Az alternatív zene kedvelőinek ígér színvonalas szórakozást az első alkalommal megrendezendő Fishing on Orfű fesztivál, amelynek csütörtöktől a baranyai Orfű ad otthont - közölte Lovasi András, a Kispál és a Borz frontembere, az esemény egyik szervezője az MTI-vel.

A háromnapos alterfeszt keretében négy színpadon összesen ötvenkét fellépő várja a közönséget az orfűi Panoráma kempingben. A rendezvény címét egyébként a Kiscsillag együttes azonos című száma adta, amelyben Lovasi András is énekel.

A koncertsorozatot az erre az alkalomra alakult Only Tonight zenekar nyitja, rajtuk kívül az érdeklődők láthatják és hallhatják a Pál Utcai Fiúk, az Üllői Úti Fuck, a Quimby, a PASO, a HS7, a Kaukázus, a Kispál és a Borz, a Kiscsillag zenekart és mások mellett Torres Danit, valamint Takáts Esztert is.

A koncertek mellett lesznek pókerpartik, sportversenyek, és horgászat is. Utóbbi lényege, hogy a bátor vállalkozóknak régi időket idéző eszközökkel, gombostűvel, gyufaszállal, fűzfavesszővel kell megpróbálni halat fogni.

Hasonlóan sikergyanús próbatételre készül Rátgéber László, a MiZoPécs női kosárlabdacsapatának volt edzője, aki csütörtökön megkísérli átugrani az orfűi tavat. A szervező az utóbbiról csak annyit árult el, hogy a napokban a Szpartak Moszkva női kosárlabdacsapatához szerződött tréner "komolyan készül a feladatra, jelenleg a leérkezést gyakorolja".

Lovasi András mintegy ötezres vendégforgalomra számít a háromnapos fesztiválon, melyet alternatív zenekarok bemutatkozási lehetősége mellett azért szerveznek, hogy fellendítsék Orfű idegenforgalmát.

A település hírének ugyanis nem tett jót, hogy műszaki problémák miatt tavaly nyáron kénytelen volt bezárni azóta ismét megnyílt nagystrandját. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS