2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Készülnek a nagybányai Főtér Fesztiválra: dal-, fotó- és videópályázat

2010. augusztus 06. 11:44, utolsó frissítés: 11:44

A nagybányai Főtér Fesztivált ötödik alkalommal szervezik meg szeptember 17. és 19. között, a város és környéke magyarságának közösségépítő és közösségerősítő rendezvénysorozataként. Idéntől a szervezést a Főtér Fesztivál Egyesület bonyolítja le, amelyet az eddigi fesztiválokat rendező, illetve újonnan társult szervezetek tagjai alkotnak.

A szervezők pályázatot hirdettek Fesztiváldal címmel, amelyre együttesek, zenészek, énekesek jelentkezését várják: a feladat olyan szöveges zeneszámot írni, amely a Főtér Fesztivál indulójaként váljon ismertté. A nyertes együttest a fesztiválon jutalmazzák. A beküldési határidő szeptember 5., a pályaműveket a foterfesztival@nagybanya.ro címre várják, szöveges és lekottázott, illetve meghallgatható (mp3) formátumban.

Ugyanakkor fotóversenyt is hirdetnek Nagybánya ablakai címmel: a beküldési határidő szintén szeptember 5., a képeket a foterfesztival@nagybanya.ro címre várják, a beküldő nevével, telefonszámával és a fotó címével együtt. Egy személy egy fotót küldhet be, a három legjobbat poszter formájában mutatják be a Fesztiválon, a nyerteseket pedig megjutalmazzák.

A szervezők keresik azokat a videókat, filmeket, amelyeket a közönség vagy a résztvevők készítettek az eddigi Főtér Fesztiválokon - a három legjobb videót díjazzák. A beküldési határidő, illetve cím ugyanaz, mint a két fenti pályázat esetében, a filmeket levetítik majd a fesztiválon. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS