2018. november 16. péntekÖdön
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelet-Európába költözhet A hobbit forgatása

2010. szeptember 29. 14:05, utolsó frissítés: 14:05

Kelet-Európa is szóba jöhet A hobbit alternatív forgatási helyszínei között - jelentette be Peter Jackson, a film producere, aki az új-zélandi színészszakszervezettel kirobbant vita miatt kényszerülhet a produkció elköltöztetésére.

A kétrészesre tervezett film mögött álló hollywoodi stúdiók - a New Line, a Warner Bros. és az MGM - bejelentették, hogy "alaptalannak és igazságtalannak" tartják a Jackson ellen indított támadást, és kilátásba helyezték, hogy Új-Zéland helyett más helyszínt keresnek a produkciónak.

Az új-zélandi színészképviselet, az NZ Actors Equity a héten állt elő azzal a követeléssel, hogy újratárgyalhassa tagjai minimális szerződési feltételeit, ellenkező esetben A hobbit forgatásának nemzetközi bojkottjával fenyegette meg a film producereit.

A stúdiók egyöntetűen utasították vissza a szakszervezet vádjait, hogy igazságtalanul bántak volna A hobbithoz szerződtetett színészekkel, és kiemelték: "Peter Jackson és wellingtoni csapata fáradhatatlan támogatója az új-zélandi mozgóképes közösségnek".

A Gyűrűk Ura megrendezése után Jackson a trilógia előzményfilmjének szánt A hobbit producereként dolgozott az utóbbi két évben. A csőd szélén egyensúlyozó MGM anyagi problémái miatt azonban egyre hosszabbra nyúlt a film előkészítése, és végül a rendezéssel megbízott Guillermo del Toró kilépet ta forgatásból. A várakozások szerint Jackson rendezi majd A hobbitot is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS