2018. október 22. hétfőElőd
14°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma kezdődik a Frankfurti Könyvvásár

2010. október 05. 13:34, utolsó frissítés: 13:34

Ma délután kezdődik a 62. Frankfurti Könyvvásár, amelyet a világ legnagyobb ilyen jellegű rendezvényeként tartanak számon. A vasárnapig tartó vásár idei központi témája a szektorban tapasztalható technológiai fordulat: az elektronikus könyvekre fektetnek hangsúlyt.

Az idei rendezvényre több mint száz ország mintegy hétezer kiállítóját várják, a díszvendég ezúttal Argentína. A megnyitón Guido Westerwelle német külügyminiszter és Cristina Fernandez Kirchner argentin elnök is jelezte részvételét. A dél-amerikai ország hetven íróval képviselteti magát. A könyvvásár öt napja alatt közel ezer szerző jelenik meg a több mint 2500 rendezvényen.

A rendezvényen magyar és román stand is működik majd, a stuttgarti magyar intézet szervezésében többek között Karafiáth Orsolya, Forgó Léda, Kőrösi Zoltán és Dunajcsik Mátyás mutatkozik be német közönségnek. Beszélgetést rendeznek Szabó Magda Pilátus (Die Elemente) és Rubin Szilárd Római Egyes (Eine beinahe alltägliche Geschichte) című kötetéről, amelyek idén jelentek meg német kiadásban.

Romániából többek között Gabriel Chifu, Dan Lungu és Varujan Vosganian tart felolvasást románul és németül, legújabb köteteikből. A román standnál emellett bemutatják Nora Iuga, Horia Gârbea, Karin Gündisch, Joachim Gremm és Adriana Cârcu könyveit. (mti/adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS