2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jótékonysági célból újra összeállhat a Pink Floyd

2010. október 19. 11:57, utolsó frissítés: 11:57

Újra összeállhat a Pink Floyd; a dobos Nick Mason szerint könnyen előfordulhat, hogy minden idők egyik legfontosabb rockzenekara jótékonysági céllal ismét színpadra lép. A 45 évvel ezelőtt alakult Pink Floyd hosszú pályafutása során 200 millió albumot adott el, legutóbb 2005 júliusában adott egy négy számból álló koncertet a londoni Live 8 fesztivál keretében.

Richard Wright billentyűs azóta elhunyt, a zenekart jelenleg Roger Waters (basszusgitár, ének), David Gilmour (gitár, ének) és Nick Mason (dob) alkotja. A zenekar alapítója, Syd Barrett már 1968-ban kilépett a csapatból; ő 2006-ban halt meg. Waters most 67 éves, Mason 66, Gilmour pedig 64.

A nyolcvanas években Waters összeveszett három társával, és éveken át háborúzott velük a Pink Floyd név használatáért. A pert végül Gilmour, Mason és Wright nyerte, akik két lemezt (A Momentary Lapse of Reason - 1987, The Division Bell - 1994) is kiadtak. Idővel az érintettek elásták a csatabárdot, és a szegénység ellen megszervezett Live 8 koncerten léptek fel 2005. július 2-án.

Waters idén szeptemberben világkörüli turnéra indult, ennek apropóját a Floyd legendás lemeze, a The Wall megjelenésének 30. évfordulója adta. Hírek szerint a koncertsorozat egyik állomásán vendégként Gilmour is színpadra lép. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS