2019. január 23. szerdaZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Történelmi előadássorozat indul Nagyváradon

2011. február 07. 09:57, utolsó frissítés: 2011. február 09. 09:04

Magyarságtörténelmi előadássorozat indul Nagyváradon a Magyar Tudományos Akadémia történészeinek részvételével és Romsics Ignác Széchenyi-díjas történész tudományos tanácsadó közreműködésével. Az RMDSZ Bihar megyei szervezete által tavaly alapított Szacsvay Akadémia keretében zajló eseménysorozat első előadását február 9-én, szerdán 18 órától tartják a nagyváradi, Bémer (ma Ferdinand) téri Városi Művelődési Házban.

A magyarok eredete és a honfoglalás címmel értekezik Fodor István, a történettudományok kandidátusa, a Magyar Nemzeti Múzeum nyugalmazott főigazgatója. A rendezvényre a belépés ingyenes. Azok a részvevők, akik az összesen tizenöt részes, két féléves sorozat tizenkét előadásán részt vesznek, és szemeszterenként nem hiányoznak kettőnél többször, Romsics Ignác által aláírt tanúsítványt kapnak.

A részvétel bizonyításához a meghívón (amit a megyei RMDSZ-székházban, illetve a helyszínen lehet igényelni) szereplő, az időpontokat tartalmazó négyzetekre rá kell ragasztani az előadásokon a szervezők által kiosztott matricákat. Aki legalább egytucatnyival rendelkezik, jogosult a tanúsítványra. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS