2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öt Grammyt nyert a Lady Antebellum country trió

2011. február 14. 09:08, utolsó frissítés: 12:48

A Lady Antebellum amerikai country trió öt Grammy-díjat kapott az amerikai zeneipar legjobb teljesítményeit jutalmazó díjkiosztón Los Angeles-ben. Többek között az év legjobb daláért és lemezéért járó elismerést is hazavitték a Need You Now című lemezért, valamint annak címadó daláért.

Lady Gaga, Jay-Z és John Legend soulénekes egyaránt három-három arany gramofont kapott. A tíz jelöléssel induló Eminem végül két Grammyt vitt haza a legjobb rap albumért (Recovery), illetve a legjobb rap számért (Not Afraid).

Rihanna Only Girl in the World című száma a lett legjobb táncfelvétel, a brit Muse The Resistance című lemeze pedig a legjobb rock album. A legjobb rock számért (Angry World) a 65 éves Neil Youngot díjazták. Jeff Beck veterán gitáros, akit hét Grammyre jelöltek, végül a legjobb pop és a legjobb rock hangszeres előadásért kapott elsimerést.

A díjátadó gáláról nem hiányoztak a meglepetések: Lady Gaga például egy tojásból bújt elő, mielőtt elénekelte volna a Born This Way-t, Bruno Mars fellépése alatt pedig fekete-fehérre váltott a műsor. A díjkiosztón fellépett Mick Jagger, Barbara Streisand és Bob Dylan is. (mti)
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS