2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megjelent Böjte Csaba új kötete

2011. március 23. 15:02, utolsó frissítés: 15:02

Megjelent Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának új, Iránytű a Végtelenhez című könyve, amely egy négyrészes sorozat harmadik darabja. A kötet a magyarországi Helikon Kiadó gondozásában jelent meg, a budapesti bemutatót ma tartották.

A könyv a tízparancsolat köré épül, a ferences szerzetes többek között arra a kérdésre ad választ, hogy időszerűek-e még a mózesi időben kőtáblára vésett intelmek, vagy hogy mit kezdjen a ma embere a szigorú tiltásokkal. Böjte Csaba számára nincs tabutéma, a homoszexualitásról, a pedofíliáról, a fogamzásgátlásról, az abortuszról és az eutanáziáról éppoly természetesen beszél, mint a vasárnap megszenteléséről vagy a sírig tartó hűség szépségéről.

Böjte Csaba az MTI-nek korábban elmondta, a könyv a tízparancsolat egyes pontjairól, illetve azoknak a mindennapokban betöltött szerepéről szól. Szóba kerül a kötetben egyebek mellett a Más vagyonát ne kívánd! parancsolat is, amely a ferences szerzetes szerint nagyon aktuális. A közéleti hírek ugyanis gyakran szólnak sikkasztásról, korrupcióról, ami jóformán mindennapossá vált. A dévai ferences szerzetes új könyvében azt hangsúlyozza: a parancsolatokat nem korlátként kell felfogni, hanem kulcsként a boldog élethez. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS