2018. október 23. keddGyöngyi
12°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Máté Angi nyerte az IBBY-díjat a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

2011. április 18. 11:02, utolsó frissítés: 16:26

Máté Angi Volt egyszer egy című kötete kapta az IBBY (International Board on Books for Young People, Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa) Magyar Szekciójának egyik díját a tegnap zárult XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A könyv Szulyovszky Sarolta illusztrációival jelent meg a Pozsonyi Pagony kiadó gondozásában.

Máté Angi
<br />
<i>(fotó: Sütő Zsolt)</i>Máté Angi
(fotó: Sütő Zsolt)

"S ha már a dán írót említettük, Máté Angi kapcsán is meg kell jegyeznünk, hogy éppúgy költészetet csinált a meséből, mint Andersen. S éppolyan magabiztosan, szépen és tisztelettel használja, formálja a nyelvet, mint Lázár Ervin. A stílusa pedig olyan, mint. Tessenek elolvasni a Volt egyszer egy című könyvet, s talán egyetértenek: a stílusa utánozhatatlanul Máté Angi-s." - írja a kötetről dr. Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság alelnöke.

Ugyancsak IBBY-díjat kapott Szalma Edit, Módra Ildikó Trapp című kötetének illusztrálásáért, Elekes Dóra és Greskovits Endre Rudyard Kipling Hogyvolt-mesék című könyvének fordításáért, a Csodaceruza folyóirat, valamint Békés Pál író életműve, munkássága elismeréséül. (www.ibby.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS