2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megjelent A kékbolygó története

2011. április 21. 09:05, utolsó frissítés: 09:05

Már kapható a könyvesboltokban a Koinónia Kiadó gondozásában megjelent A kékbolygó története című könyv, amelynek szerzője az izlandi Andri Snaer Magnason. A kékbolygó története az első olyan gyerekkönyv, amely elnyerte az Izlandi Irodalmi Díjat, és emellett számos rangos nemzetközi irodalmi elismerésben részesült. Eddig 22 országban jelent meg, magyar nyelven első alkalommal adták ki.

Aranykori teljességet idéző állapot honol a kék bolygó kis szigetén: az örökifjú gyermeklélek önfeledt, kiapadhatatlan derűje és harmóniája. De egyszer csak váratlanul becsapódik a szigetlakók életébe űrhajóján Hahó Jónapot. Ezzel véget is ér az ártatlanság idilli állapota, és elkezdődik a történet, a móka, az álom-valóraváltás. Csakhogy mindennek ára van. Még ha az elején úgy is tűnik, hogy a kaland megéri a kis kompromisszumot, a folyamatot már nem lehet leállítani. Vagy mégis?

A kötetet a hétvégén mutatták be a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Az eseményen jelen volt az izlandi szerző, Kovács Katalin illusztrátor, Utassy Ferenc izlandi konzul és Zágoni Balázs, a Koinónia Kiadó igazgatója. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS