2018. október 17. szerdaHedvig
12°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kirabolták a sepsiszentgyörgyi Baász-műtermet

2011. június 30. 08:52, utolsó frissítés: 13:21

Kirabolták június 26-án a sepsiszentgyörgyi Baász-műtermet – tudta meg a Transindex Baász-Szigeti Pálma képzőművésztől. A tolvajok a 20 éve elhunyt Baász Imre grafikus munkái közül is elvittek néhányat, grafikákat is és többek közt egy olajfestményt. „Baász életében két olajfestményt készített, és az egyiknek lába kelt. Kétségbe vagyok esve. Nekem is elvitték egy munkámat” – mondta Baász-Szigeti Pálma.

Tudomása szerint több műterembe is betörtek a tolvajok Sepsiszentgyörgyön. A Grigore Bălan tábornok úti 105-ös tömbházban található Baász-műterembe a tetőablakon keresztül másztak be, feldúlták a helyiséget, még két palack megecetesedett bort is elvittek, megitták és az üres üvegeket a lépcsőn hagyták.

Az esetről feljelentést tettek, sajnos egyelőre nincs semmi nyom, amin a rendőrség elindulhatna. A művészek kérésére a helyi képzőművész-szövetség vasajtót szereltetett fel június 29-én a műterem bejáratához. (hírszerk.)

Pontosítás 2011.06.30, 13:19: Az ajtót nem a polgármesteri hivatal, hanem a helyi képzőművész-szövetség szereltette, pontosított utólag Baász-Szigeti Pálma.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS