2018. október 23. keddGyöngyi
10°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Harry Potter most már e-könyvben is

2012. március 28. 09:40, utolsó frissítés: 09:40

J. K. Rowling hétkötetes munkája e-könyvben és digitális hangoskönyvként is megvásárolható a szerző Pottermore honlapján - jelentették be kedden a honlap alkotói. A regények jelenleg angolul kaphatóak, az amerikai és az angol kiadásban. Az e-verziók ára 4,99 font, az egyes epizódok hangoskönyvei pedig 17,99 fontos áron rendelhetők meg. A honlap tájékoztatása szerint a következő hetekben a francia, spanyol, olasz és német verziókat is hozzáférhetővé teszik.

A köteteket e-formátumban csak a honlap árusítja, az elektronikus változat kompatibilis a legnépszerűbb e-könyvolvasókkal, mint az Amazon Kindle- vagy a Sony Readerje, emellett a táblagépeken és mobilokon is olvashatók.

A Harry Potter-kötetekből világszerte 450 millió példány kelt el, Rowling sokáig ódzkodott a nyomtatott kötetek digitális kiadásától. Tavaly árulta el, hogy a regényeket a Harry Potter varázslóvilág alapján felállított internetes interaktív oldalon teszik majd hozzáférhetővé e-könyv alakban.

A hét kötet borítója (Forrás: harry-potter-books-sale)A hét kötet borítója (Forrás: harry-potter-books-sale)


A honlap, amely a Harry Potter virtuális enciklopédia elemeiből, számítógépes játékokból, közösségi hálózatból és online boltból épül fel, április elején kapcsol teljes üzemmódba.

A Potter-sorozat befejező kötete, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2007-ben jelent meg nyomtatott kiadásban. Rowling, aki kizárta, hogy újabb folytatást írjon a varázslófiú történetéhez, februárban árulta el, hogy egy felnőtteknek szóló regényen dolgozik. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS