2018. október 23. keddGyöngyi
12°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bemelegítő bulira várnak a szervezők Szent György Napok előtt

2012. április 12. 11:11, utolsó frissítés: 11:11

Már a finisben van a sepsiszentgyörgyi városnapok, ezért Szent György-napi bemelegítő bulival lehet ráhangolódni a kilenc napon át tartó szórakozásra. A városnap-váró buli április 14-én, szombaton, 21 órától lesz az Old Man’s Pubban, ahol az utóbbi három év, valamint az idei év fellépőinek legnagyobb slágerei szólnak majd.

Szent György Napokon is hódít majd a nemzetközileg népszerű Silent Disco, azaz a „fejhallgatós buli” - jelentették be a szervezők legutóbbi sajtótájékoztatójukon, amelyen a kísérőprogramokat mutatták be. Sepsiszentgyörgyön ebben az évben már másodszor szerveznek „csendes bulit”. Lényege: fejhallgatóval a fejeden szórakozni, arra a zenére, ami a legjobban bejön. A Gödri Ferenc utca 16. szám alatti ingatlant, a volt Zokogó Majom Vendéglőt használják majd ezekre a bulikra, amelyen kapcsolók segítségével három zenestílus közül lehet válogatni.

Az Indoor Piknik nevű rendezvény a Silent Dance és a Sepsi Rádió közös szervezésében jön létre – mondta Molnár Katalin, az esemény PR-felelőse. Április 26-án este nyílik meg a rendezvény, és nappali, esti és éjszakai alternatív szórakozási lehetőséget kínál. Nappal társasjátékok várják az érdeklődőket a Székelyföld Ifjúsági és Kulturális Főváros szervezésében. Este átveszi a terepet az elektronikus zene, és a hazai, valamint külföldi lemezlovasok: Chionghee, Dubase, Küb_Beat, Dj Goranga, Dj Missile, Barna és Kusmó, valamint az osztrák sztárvendég, Dj Dunkelbunt, aki elektro, swing és balkán ritmusokkal fűszerezett, igazi hangos bulit szolgáltat.

Az idei Szent György Napokon 100 kilós pityókás házikenyeret süt Diószegi László, amelyhez 13 ezer téglából épült speciális, alulról is tüzelhető kemence. Körülbelül 10 órát sül majd a 80 kiló lisztből gyúrt kenyér, amelyet hatalmas lapáttal emelnek ki-be a kemencéből. A kenyér április 28-án, szombaton hajnalban kerül a kemencébe, délután 15 órakor bocsájtják közszemlére. Szentelése vasárnap délelőtt, 11.30-kor lesz az ökuménikus istentisztelet keretében, a Szent György-téri színpadon. Diószegi László azt is elárulta, hogy az idei sztárvendégnek, az 50 éves Omegának is lesz egy meglepetése.

A Székely Nemzeti Múzeumban működő Kultúrkert ad idén is otthont a Borudvarnak, ahol erdélyi és magyar borászok kiváló borait kóstolhatják meg az ínyencek. Képviselteti magát a szekszárdi, az egri, a tokaji és a balatoni borvidék, az erdélyi ménesi borvidék Balla Géza pincészetével, valamint a román Jidvei és Cotnari borok is – mondta Sibisanu Emil borász, a Borudvar ötletgazdája. A különlegességek közül idén sem hiányzik a szarvasgombás stand, újdonságként pedig előadásokat és bemutatókat is tartanak a borászok boraikról, a borvidékekről és ínyencségeikről. Ezek előre tervezett program szerint folynak majd, 14 és 23 óra között, amíg a Borudvar is nyitva tart. A Borudvar melletti Paprika Csárdában nyolc magyar tájegység profi szakácsa kínálja majd étkeit.

Péntektől két lejes áron lehet megvásárolni a műsorfüzetet a H-Press standoknál, az Imázsirodában és a Városi Kulturális Szervezőirodában. A füzet egy tombolaszámot is tartalmaz, amellyel kétszemélyes törökországi nyaralást lehet nyerni.

Idén sem marad el a György-napi ajándékozás. A Györgyök, egy személyigazolvány felmutatásával, digitális fotót kapnak ajándékba a www.creeazacadou.ro támogatásával.

Az ifjúsági sátrak programjai átkerülnek a Polgármesteri Hivatal belső parkolójának helyére, a Közösségért Egyesület és a HÁRIT közös szervezésében. Itt egész napos műsorok lesznek, meghívottakkal, játékokkal, bulikkal és közönségtalálkozókkal.

A 21. Szent György Napok teljes programja a www.szentgyorgynapok.ro honlapon tekinthető meg. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS