2019. április 19. péntekEmma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Európai utasok: záró tárlatvezetés vasárnap a budapesti Műcsarnokban

2012. július 04. 10:51, utolsó frissítés: 10:51

Az ezredforduló utáni kolozsvári képzőművészetet bemutató Európai utasok c. kiállítás utolsó napján Angel Judit kurátor műhelytitkok, bulvárszenzációk és művészettörténeti utalások sűrűjén keresztül vezeti végig az érdeklődőket a budapesti Műcsarnokban, bemutatva a kolozsvári jelenség meglepő sokrétűségét.

Kolozsvár kortárs művészetét évről-évre növekvő nemzetközi érdeklődés kíséri. Művészei közül jó néhányan rangos nemzetközi helyszíneken állítottak ki – amszterdami Stedelijk Múzeum, New York-i MOMA, zürichi Kunsthaus, Neuer Berliner Kunstverein – és 2012-re a kolozsvári szcéna több alkotóját olyan orgánumok emlegették a művészeti élet fiatal csillagaiként, mint az Artforum, az Art Review, a Flash Art és a New York Times.

Forrás: origo.huForrás: origo.hu


A Műcsarnok kiállításának célja a „kolozsvári szcéna” hiteles megjelenítése. A tárlat egyik érdekessége, hogy a műalkotásokon kívül a helyi művészeti élet meghatározó intézményeit is bemutatja. A Műcsarnok reprezentatív – 32 művészt és 17 művészeti intézményt bemutató – kiállítása átfogó képet ad a csodaként is emlegetett „kolozsvári jelenségről”.

A tárlatvezetésen való részvétel érvényes belépőjeggyel ingyenes. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS