2018. november 21. szerdaOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A világ kirakatában: a Korunk októberi száma

2012. október 03. 13:51, utolsó frissítés: 13:59

A világ kirakatában a témája a Korunk októberi lapszámának. A kulturális diplomácia szerepe rendkívül fontos a kortárs világban, és a megnövekedett lakossági mobilitás, illetve az új kommunikációs formák újragondolhatóvá teszik a külföldi kulturális intézetek, illetve a más kultúrákban élő és alkotó magyar tudósok, művészek helyzetét.

Az összeállítás megszólaltat intézményvezetőket és a magyar kultúra terjesztéséért sokat tevő személyiségeket, ugyanakkor történetiségében is elemzi a „nyugati magyarság” helyzetét a huszadik század folyamán, valamint a magyar kultúra jelenlegi globális reprezentációját „a világ kirakatában”.

A tartalomból: Hatos Pál: Mit ér a kulturális diplomácia, ha magyar; Drótos László: Új utak a magyar kultúra értékközvetítésben; Kondorossy István – Nagy Csaba: Magyar színházak az interneten; Podmaniczky Szilárd: Librarius – kortárs irodalmi univerzum; Buzogány Klára: Uránia szolgálatában; Péter Árpád: Virtuális hungarikumok; Ármeán Otília: Digitális esztétika; Gömöri György versei. A lapszámot Nagy László grafikái illusztrálják. (közlemény)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS