2018. november 16. péntekÖdön
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Shakespeare mozgásban: a Szentivánéji álmot mutatja be az M Studio

2012. november 05. 15:41, utolsó frissítés: 15:41

A sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház negyedik alkalommal készít Shakespeare-műből kiindulva előadást Uray Péter művészeti vezető rendezésében. Az összegző, ugyanakkor új utakat kereső bemutató alapjául ezúttal a Szentivánéji álom című vígjáték szolgált.

Uray Péter rendező elmondása szerint a darab rendkívül izgalmas, réteges szerkezete lehetőséget kínál különféle regiszterek megmutatására. A hatalom, a „felnőttek” világa, valamint az elnyomottak, a fiatal szerelmesek szembenállásából egyfajta generációs probléma is kibontakozik. A fiatalok a Shakespeare-i erdőben beavatáson, alapvető változásokon esnek át. Központi kérdés, hogy ez az erős megrázkódtatás elegendő-e ahhoz, hogy a szereplők az őket körülvevő világon is változtassanak. Az ösztön, az emberi működés akaratos, folyondárszerű eleme szintén meghatározóan fontos szereplője a Szentivánéji álom mozgásszínházi megfogalmazásának.

A bemutató időpontja: 2012. november 8., csütörtök, este 7 órától (Tamási Áron I bemutatóbérlet érvényes), valamint 2012. november 11, vasárnap, este 7 órától (Tamási Áron II bemutatóbérlet érvényes), a sepsiszentgyörgyi Lajtha László Stúdióteremben. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS