2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Népművészeti Akadémia: a kézműves termékek közösségi védjegye a téma

2008. november 12. 17:51, utolsó frissítés: 17:51

A kézművesség értékei Székelyföldön címmel szervezik meg a III. Népművészeti Akadémiát Máréfalván november 21-22 között: a rendezvény fő témája a Transylvania Authentica kézműves termékekre vonatkozó közösségi védjegy megszerzésének feltételrendszere lesz. Az akadémia szervezői az Artera Alapítvány, Hargita Megye Tanácsa és a Polgár-Társ Alapítvány.

November 21-én délelőtt az értékvédelemről, a Transylvania Authentica közösségi védjegyről, a védjegyhasználat előnyeiről esik majd szó, délután pedig faluturizmusról, a kézműves hagyományok átörökítési lehetőségeiről, illetve a Vulkanoland stájerországi védjegyről szóló előadások hangzanak el.

A második napon zajlanak majd az akadémia szekcióülései, délelőtt a Transylvania Authentica közösségi védjegy megszerzésének kritériumrendszere, valamint a textil- és bőrművesség, agyagművesség, bútorfestés, faművesség, szálas anyag megmunkálás, díszítőművészet, gyöngy, játék témakörökben. Délután a résztvevők Kőrispatakra, a Szalmakalap Múzeumba látogatnak majd el, este pedig tábortüzes, zenés szalonnasütés zárja a rendezvényt.

A részletes program az Artera Alapítvány honlapján érhető el, a jelentkezéssel kapcsolatosan szintén az alapítványnál lehet érdeklődni. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS