2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egymillió fontot kereshet az eBay-en az álmában rajzoló művész

2013. január 16. 12:40, utolsó frissítés: 12:47

Egymillió fontot szeretne keresni teljes életművének elárverezésével Lee Hadwin brit művész, aki kizárólag álmában képes rajzolni. A 37 éves férfi négyéves korában fedezte fel képességét, azóta pedig elalvás előtt üres papírlapokat és rajzeszközöket helyez el a lakásban, hogy ha rátör a "krízis", mindig legyen kellék a keze ügyében.Hadwin állítása szerint ébren "pocsékul" rajzol, és nem is érdeklődik különösebben a művészet elsajátítása iránt. Álmában javarészt absztrakt alkotásokat hoz létre, de figuratív képei is vannak; portrésorozatot készített például Marilyn Monroe-ról.

Az alkotó éjszakák után rémes fejfájással szokott ébredni, utána néha hetekig nem fordul elő vele. Állításait többször is leellenőrizték, részt vett például az edinburgh-i klinika tesztjein, hogy bebizonyítsa, nem hazudik képességéről.

Hadwin korábban csak néhány munkáját adta el, többek között Donald Trump sajtómágnás vásárolt tőle. Most azonban úgy döntött, az összes művétől megválik, és a bevétel felét (remélhetőleg félmillió fontot) jótékony célokra fordítja. Az aukció az eBay-en zajlik majd, ahová február 11-én 80-100 képet fog feltölteni. (daily mail, bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS