2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Baricz Gergő is szerepel A Dal mai első elődöntőjében

2013. február 02. 10:39, utolsó frissítés: 10:39

Ma rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének első elődöntőjét: az M1 és a Duna World csatornán élőben látható A Dal című show-ból hatan jutnak be a február 23-24-i középdöntőkbe.

Az 58. Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a szombati első elődöntőben tíz lesz látható-hallható.

A műsorban Agárdi Szilvi és Pál Dénes előadásában a Szíveddel láss, a Backgroundtól a Neonzöld, Baricz Gergőtől a Húz, Bogitól a Tükörkép, Fehér Zoltántól a Nincs baj, Gyurcsík Tibortól az Örök harc, Keresztes Ildikótól a Nem akarok többé játszani, a Mrs. Columbótól a Játszd újra!, Palcsó Tamástól az Ezt látnod kell és Rácz Gergőtől a Csak állj mellém című dal hangzik el.

A Dal második elődöntőjét február 9-én, a harmadikat 16-án rendezik. A három elődöntőből hat-hat dal, összesen 18 kerül a február 23-24-i középdöntőkbe, ahonnan nyolc jut a március 2-i döntőbe. A középdöntőbe, majd a fináléba kerülő produkciók egyik felét a szakmai zsűri választja ki, a másik 50 százalékot a tévénézők telefonos szavazása határozza meg. A döntő nyolc dala közül négyet juttat a zsűri a legjobb négybe, végül a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS