2018. november 16. péntekÖdön
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vetélkedő általános iskolásoknak – téma: a tatárjárás

2008. november 25. 13:50, utolsó frissítés: 13:50

A Gyermekemet az országért. A Tatárjárás 1241-1242 című kiállításhoz kapcsolódó vetélkedőt szervez februárban a Csíki Székely Múzeum az RMDSZ-szel és a Communitas Alapítvánnyal közösen. A versenyen a romániai magyar iskolák 5-8. osztályos tanulói vehetnek részt.

A rendezvény célja minél szélesebb körben megismertetni és népszerűsíteni a középkori magyar történelmet, művelődéstörténetet, illetve a tatárjárás jelentette fordulópontot Európa történetében. A vetélkedők a jelentkező általános iskolákban zajlanak majd: olyan iskolák jelentkezhetnek, amelyek legalább 6 csapatot tudnak bevonni a vetélkedőbe.

Egy csapat 3-5 tanulóból állhat, jelentkezni december 12-éig lehet az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének Művelődési Főosztályán, a communitas@rmdsz.ro címen. Érdeklődni lehet a 0264 441 425 telefonszámon.

Szervezési és szakmai tanácsokat, valamint könyvészeti anyagot a csíkszeredai Csíki Székely Múzeum állít össze CD-n, amelyet az RMDSZ területi szervezeteinek művelődési kérdésekkel megbízott szakemberei juttatnak el a bejelentkezett iskolák szervezőinek 2009 január 5-éig. A vetélkedőket 2009 február 9-éig kell lebonyolítani.

A díjakat a Communitas Alapítvány biztosítja jelentkezési sorrendben az első 50 beiratkozott iskola számára (a beiratkozási sorrend megtekinthető és figyelemmel követhető az alapítvány honlapján). Az első helyezettek ingyenes utazást és belépőt nyernek a csíkszeredai kiállításra, a második és harmadik helyezettek ajándékcsomagot kapnak. A résztvevő csapatok kedvezményes csíkszeredai utazásban részesülnek. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS