2018. november 21. szerdaOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pendrive-on jelent meg a Be:lga koncertalbuma

2008. december 01. 11:23, utolsó frissítés: 11:23

"Valami újat szerettünk volna adni rajongóinknak; a Be:lga zenekarnak is igazodnia kell a nemzetközi trendekhez" - mondta DJ Titusz, a csapat producere az MTI-nek annak kapcsán, hogy az új Be:lga-album nem hagyományos kiszerelésben, hanem mp3 formátumban pendrive-on.

Először GPS-en akarták kiadni koncertfelvételeiket, de az túl bonyolult lett volna és túl sokba is került volna. Titusz az MTI-nek azt mondta, Magyarországon is fel kell készülni arra, hogy a CD-k előbb-utóbb meg fognak szűnni és helyettük valami más fog elterjedni. Fontos szempontnak nevezte, hogy a pendrive-ok ára az utóbbi időszakban jóval alacsonyabb lett, ma már annyiba kerül, mint egy CD-album, ráadásul sokkal több fér rá.

A pendrive-on két órányi Be:lga-koncert hallható, amit több fellépésen rögzítettek a Zigilemez tavalyi megjelenése óta, többek között a Petőfi Csarnokban és a Zöld Pardonban. Az adattárolón található dalok között valamennyi nagy Be:lga-sláger (Mit parodizálsz, Kalauz, Új világ, Az a baj, Gépkocsi, Nemzeti hip-hop) élő változata rajta van. A vásárló ehhez kap még egy 48 oldalas fotóalbumot is.

Titusz közölte: valamikor lesz új Be:lga-stúdióalbum is, de a dalok még "embrionális" állapotban vannak. "Már dolgozom az alapokon, persze az is lehet, hogy ezekből nem csak Be:lga-dalok születnek" - mondta annak kapcsán, hogy nemrég megjelent a Carbonfools új lemeze is CD-n. A Carbonfools 2000 óta létezik, Titusz mellett Tóth Szabolcs szitárművész volt az alapító tagja. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS