2018. november 21. szerdaOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szent György Napok: beatbox-vetélkedő, Élő Könyvtár és celebek az Ifjúsági Sátorban

2013. április 10. 19:47, utolsó frissítés: 19:49

Gazdag programkínálattal készülnek a Szent György Napok alatt az Ifjúsági Sátor szervezői. A Háromszéki Ifjúsági Tanács és az Ecou Egyesület által ötödik alkalommal sorra kerülő programsorozat idén is érdekes színfoltja és kedvelt találkozási helye kíván lenni a székelyföldi fiataloknak.

A három nap alatt számos közönségtalálkozóra, vetélkedőre, kiállításra kerül sor. Április 26-án, pénteken, 17 órától a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal udvarán lesz a hivatalos megnyitó. Lesz Élő Könyvtár és itt lesz Janicsák Veca és a Voltaj zenekar is egy közönségtalálkozóra. A pénteki nap különlegessége, hogy csak az Ifjúsági Sátorban találkozhatnak az érdeklődők ByeAlexszel, aki Magyarországot fogja képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon, pénteken 19 órától.

Szombaton, délelőtt lovas-íjász bemutató lesz, és a csíkszeredai Sapientia Egyetem diákjai kísérleteket végeznek és szórakoztató foglalkozásokat, játékokat szerveznek. 15 órától rajtol a Treasure Hunt kincskereső vetélkedő. Vendég lesz Smiley és zenekara, 18.45-kor pedig a Zanzibár csapattal lehet találkozni. 19.30-tól Gangnam-villámcsődületre kerül sor, ide várnak mindenkit, aki ismeri és rázna egyet a népszerű slágerre. 20 órától pedig első alkalommal kerül sor székelyföldi beatbox vetélkedőre.

Vasárnap lesz elsősegély bemutató, 13 órától pedig egy rekordkísérletre is készülnek a HÁRIT-os szervezők. 15 órától a csíkszeredai kutyaiskola tart bemutatót, főszereplője Hektor, a labrador. 16:30-tól dedikál és a közönség kérdéseire válaszol Vastag Csaba és Szabó Ádám, majd a Saint Georg Got Talent Tehetségkutató veszi kezdetét. Erre a jelentkezés már a napokban elkezdődött. Ide várják azokat, akik ügyesen énekelnek, táncolnak, esetleg jó a humorérzékük, vagy ismernek pár ügyes bűvésztrükköt, amire más nem képes. Az előválogatásra a Backstageben kerül sor április 14-én, vasárnap. A verseny a 22. Szent György Napok HÁRIT Ifjúsági sátrában zajlik.

A HÁRIT vendégei lesznek és önkéntesként besegítenek a három napos szervezői munkában a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács (SZAMIT) fiataljai is. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS