2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Horváth Károly zeneszerző A Holnap után című nagyváradi fesztivál vendége

2013. április 15. 14:45, utolsó frissítés: 14:45

Horváth Károly nagyváradi származású zeneszerző köré épül A Holnap után fesztivál szombati, április 20-i programjának jelentős része.

17.30-tól Szabó K. István beszélget a zeneszerzővel, életéről, pályájáról a színház páholyelőcsarnokában, majd 21 órától Tűzbeszéd címmel Horváth Károly és meghívottai koncertjére kerül sor a Szigligeti Színház nagyszínpadán. Az est díszvendége Bereményi Géza Kossuth díjas író és rendező.

Horváth Károly szülővárosában, Váradon tanult meg zenélni édesanyjától, aki a Népművészeti Iskola tanárnője volt. Karvezetés szakon végzett, zenészként és színpadi zeneszerzőként dolgozott, eközben önálló lemeze is megjelent. Régizene-együttest alapított, majd a a Vox Humana kamarakórus tagja volt.

A Mákvirág együttes tagjaként körbejárta a világot, majd színpadi zeneszerzéssel kezdett el foglalkozni. 2001-ben a Veszprémi Színház zenei vezetője lett, 2005-től a zalaegerszegi Griff Bábszínház igazgatója. 2012-től ismét szabadfoglalkozású zeneszerző. Több mint 250 színpadi előadáshoz írt zenét Európa különböző színházaiban. Filmzenéket is komponált Demian József, Bereményi Géza és Bagó Bertalan felkéresére. Több lemeze jelent meg Romániában, Magyarországon, Brazíliában, Skóciában és Olaszországban. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS