2018. november 21. szerdaOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Legényesversenyt szerveznek a Szent György-napokon

2013. április 17. 10:15, utolsó frissítés: 10:15

A Lajtha László Alapítvány első alkalommal rendezi meg az Erdélyi Legényesversenyt Sepsiszentgyörgyön. A versenyre a Szent György-napi táncházban kerül sor, április 27-én, szombaton 20 órától, a Tamási Áron Színház előcsarnokában.

A verseny két részből áll. Az első szakaszban a versenyzőknek egy, a pályáztató
által meghatározott kötelező táncot, míg a második szakaszban egy szabadon választott legényest kell előadniuk. A kiírásnak megfelelően, a kötelező táncok szakaszában Vincze Árpád 86 éves magyarszentbenedeki adatközlő táncaiból kell egy kijelölt táncfolyamatot bemutatni, a szabad táncok szakaszában pedig a versenyző szabadon építkezhet bármilyen legényes táncból. A versenyre 16. életévüket betöltött férfiak/legények jelentkezhetnek.

A verseny táncosai a Szent György-napi táncházban mutatkoznak be, a talpalávalóról a Szászcsávási zenekar, a Heveder zenekar és a Folker együttes
gondoskodik, de a versenyzők igény szerint magukkal hozott hanganyagot is használhatnak. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt táncos „Az év kiváló legényes táncosa” címet nyeri el, a legjobb szabad tánc előadója pedig a „Legényes újraalkotója” kitüntetésben részesül.

Jelentkezni Ivácson Lászlónál lehet az ivan@hte.ro e-mail címen, illetve a 0728-085095 telefonszámon. A jelentkezést követően a pályázók bővebb információkat és videóanyagot kapnak a kötelező tánccal kapcsolatosan. Jelentkezési határidő: április 25.

A Lajtha László Alapítvány által szervezett I. Erdélyi Legényesverseny támogatója Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, szakmai partner a Háromszék Táncegyüttes. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS