2018. október 22. hétfőElőd
15°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Déda-punk és dédapánk: a Koronán írtak slam poetryt Sepsiszentgyörgynek (16+)

2013. április 25. 10:33, utolsó frissítés: 10:33

Nem jött be neki a zenésített slam poetry, a műfaj erdélyi vonalát másképp képzeli el, mint a magyarországit – többek közt erről beszélt Márkus András költő április 24-én a sepsiszentgyörgyi Huhuu Alkotóházban, ahol a 22. Szent György Napok keretén belül 20 órától Slam Poetry update & demonstráció címmel Vass Ákossal és vele beszélgetett Kiss Bence rádiós műsorvezető.

A műfaj szemmel láthatóan meghódította már a sepsiszentgyörgyieket is. A kicsivel több mint egy órás beszélgetésre/performanszra rengetegen voltak kíváncsiak, aki késett, az ajtó mellé szorulva épp hogy befért a terembe.galeria_10517.jpg
Márkus András és Vass Ákos Fotók: Gábos Albin
galeria_10518.jpg
galeria_10519.jpg


A két slammer „párbajozva”, felváltva olvasott fel szövegeket, a közönség hangos derültségére: Becali-paródia is volt Márkustól („azért él ő Bukiba, mert kicsi a kukija”), trendi író-celebek fricskázása („Veronika, ha a szopás nem megy, tanulj meg nyalni, / hidd el, tudom milyen, senkit nem érdekel, ha meg akarsz halni” - Vass).

A két kolozsvári slammer a Koronán errefelé utazva kifejezetten a sepsiszentgyörgyi közönségnek írt egy közös, egymásnak feleselgető szöveget is („ez kicsit több és másabb, mint a Backstreet boys, / amíg írtam, szólt a Korona expressz noise” – Vass; „vonat a fejben zakatol / Apahidánál valahol, / s ha Déda jő, hát él a punk, / mert Déda-punk, mert dédapánk” – Márkus).

Május 3-án lesz az első erdélyi magyar slambajnokság sepsiszentgyörgyi fordulója, várják a jelentkezőket a mozgalom Facebook-oldalán. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS