2018. október 20. szombatVendel
15°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az olimpia kezdetéig a Tiltott város is elkészül

2008. április 24. 12:35, utolsó frissítés: 12:36

A 2003-ban kezdődött a császári palota épületeinek renoválásra, melyre mintegy 400 millió jüant (kb. 36 millió euro) fordított a kínai kormány. A felújítás alatt a műemlék 30 ezer négyzetméteres területen volt látogatható, ez év végéig közel 400 ezer négyzetméternyi területet nyitnak meg a látogatók előtt, köztük a Legfelsőbb harmónia termét (Taihedian), amely egyben a császári palota legpompásabb és legmagasabb épülete.

"A palota hitelességének megőrzése érdekében a felújítás során - ahol lehetett - az eredeti alapanyagokat és technikákat alkalmaztuk" - mondta Csang Ko-kuj (Zhang Kegui), a múzeumegyüttes műszaki vezetője. A kínai császárok a Ming-dinasztia (1368-1644) hatalomra kerülésétől egészen a Csing-dinasztia (1644-1911) bukásáig a tiltott városból irányították az országot.

A többszáz éves épületek mázas tetőcserepei az időjárás viszontagságaitól sérültek, miközben a beázások miatt a fából készült szerkezetekben keletkeztek károk, az idők folyamán pedig a festett falak színei halványultak el. A palota épületeit a tervek szerint június végén adják át. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS