2019. június 24. hétfőIván
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kocsis Zoltán kapja idén a budapesti Román Kulturális Intézet nívódíját

2008. december 13. 11:10, utolsó frissítés: 11:10

Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester kapja idén a budapesti Román Kulturális Intézet Kulturális Nívódíját; a Kultúra-díjat Dragomán György író, a Média-díjat pedig Sükösd Miklós médiakutató, egyetemi tanár veheti át hétfőn, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

Mint azt Armanka Brindusa, a román intézet igazgatója pénteken az MTI-nek elmondta, azokat a magyar személyiségeket tüntetik ki, akik tevékenységükkel a párbeszéden és a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést szolgálják Románia és Magyarország között.

Az igazgató kiemelte, hogy a Kulturális Nívódíjban részesülő Kocsis Zoltán napjaink egyik legnevesebb kortárs muzsikusa, nemrég fejezte be a teljes Bartók-életmű felvételét, és többek között George Enescu (1881-1955) zeneszerző műveit is rendszeresen megszólaltatja.

A Média-díj kitüntetettje Sükösd Miklós médiakutató, a Közép-európai Egyetem Média és Kommunikációs Központjának akadémiai igazgatója, aki átfogó projekteken keresztül hozzájárult az újságírók, a kutatók és az oktatók közötti szolidaritás erősítéséhez.

A díjazottak Jecza Péter temesvári szobrásznak, a román és a magyar művészeti akadémia tagjának bronz kisplasztikáját és oklevelet vehetnek át. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS