2019. február 23. szombatAlfréd
-2°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Funkorporation is fellép a Gernyeszegi Kastélynapon

2013. július 17. 14:15, utolsó frissítés: 14:17

Július 20-án, szombaton délelőtt 10 órakor a Telekiek ősi kastélya újra megnyitja kapuit a Gernyeszegi Kastélynap látogatói előtt. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő kastélynap megnyitó ünnepsége délelőtt 11 órától lesz, és az egész napos rendezvényt egy hajnalig tartó szabadtéri buli zárja majd a kastély udvarán, ez este 10 órakor kezdődik.

Az Erdély legszebb barokk épületei között számon tartott Teleki-kastélyban a nyílt napon birtok- és családtörténeti kiállítást láthatnak az érdeklődők, illetve erdélyi kastélyokkal kapcsolatos dokumentumfilmeket nézhetnek meg. Délután 5 órától levetítenek egy 1987-ben készült riportfilmet gróf Teleki Mihállyal, a kastély államosítás előtti utolsó tulajdonosával.A kastélyparkban egy romániai műemlékeket bemutató kiállítás várja az érdeklődőket, amelyet a bukaresti Arché Egyesület szervezett. A látogatók ezen a napon szabadon sétálhatnak majd az angolpark évszázados fái között, illetve megpihenhetnek a kastély udvarán kialakított kávézóban is.

A gyermekeket délelőtt 11 óra és délután 4 óra között külön programokkal várják. Ők egy több állomásos játékban vehetnek részt, amely során megismerhetik a gernyeszegi kastélyt és egykori lakóit. Emellett kézműves tevékenységeket is szerveznek számukra, ahol cilindert és Girardi kalapot készíthetnek, illetve virágot hajtogathatnak és gyöngyöt fűzhetnek.

Az idei kastélynap különlegessége a skát, a reggae-t és a funky-t is ötvöző, médiabefutó győztes, a Félszigeten is fellépő Funkorporation együttes koncertje este 8 órától. A rendezvény szabadtéri bulival ér véget, amelyen dj tom és dj rokai zenél, a partyt a Zanza Cafe&Lounge szervezi.

A Gernyeszegi Kastélynapot a Gernyeszegi Teleki Kastély Egyesület, a Kós Károly Alapítvány, valamint az Udvarmesterek szervezik. A megnyitó ünnepségen jelen lesz gróf Teleki Kálmán, Lokodi Edit Emőke, a Maros Megyei Tanács alelnöke és Kolcsár Gyula, Gernyeszeg polgármestere is.

Partnerek: Maros Megyei Múzeum, Maros Megyei Könyvtár, Teleki-Bolyai Könyvtár, Zanza Cafe&Lounge, Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Teleki Domokos Általános Iskola, valamint az Arché Egyesület. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS