2018. október 23. keddGyöngyi
12°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkészült a Kolozsvári Magyar Napok hivatalos programja

2013. augusztus 13. 16:35, utolsó frissítés: 16:35

Kedd délután a szervezők közzétették a 4. Kolozsvári Magyar Napok Hivatalos programját, eszerint augusztus 18-án, vasárnap egy nulladik nappal kezdődik az egyhetes fesztivál, amikor is öt kiállításmegnyitót és a 15. Szent István-napi Néptánctalálkozón résztvevő együttesek bemutatkozását szervezik meg. Az eseményen közel 70 civil szervezet és intézmény 390 programponttal vesz részt, ezekről részletek itt olvasható.

A hivatalos megnyitót augusztus 19-én, hétfőn 19 órától tartják a Kolozsvári Magyar Operában. A gálán az elhangzó köszöntők között fellép a 20 éves Zurboló együttes a Postakert műsorával, a Szarkaláb néptáncegyüttes, Bogáncs néptáncegyüttes, Kamara Kaláka néptáncegyüttes, illetve a Kalotaszeg néptáncegyüttes és barátaik Mérából és Bánffyhunyadról. A gála díszmeghívottja Kallós Zoltán néprajzkutató lesz. Viszont még a hivatalos megnyitó előtt 17 órától leleplezik a Farkas utcai, frissen felújított Szent György-szobrot.

A KMN hivatalos zárógáláját az István, a király rockopera előtt tartják, amelyen meghívottként beszédet mond Balog Zoltán, Magyarország kormányának emberi erőforrásokért felelős minisztere, valamint Emil Boc, Kolozsvár polgármestere is.

A rendezvény előkészületeiről itt olvasható részletes beszámolónk. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS