2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idén hét városban szervezik meg a Filmtettfesztet

2013. szeptember 16. 14:40, utolsó frissítés: 14:43

Hét városban szervezik meg idén a Filmtettfeszt 13. kiadását: a fesztivál már 2011-ben kilépett Kolozsvár kereteiből, és azóta folyamatosan bővült a lista a résztvevő városokkal. Idén Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely is helyszín lesz.

Az október 3-6. között szervezett fesztiválon Kolozsvár mellett Nagyváradon (október 5., a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme), Nagybányán (október 4–5., Teleki Magyar Ház), Nagyszebenben (október 4–6., Református Központ), Csíkszeredában (október 4–6., Csíki Székely Múzeum), Sepsiszentgyörgyön (október 4–6., Kónya Ádám Művelődési Ház) és Székelyudvarhelyen (október 3–6., Városi Könyvtár) lesznek vetítések.

A fesztivál új, saját honlapján található információk szerint a Filmtettfeszten több nemzetközi fesztiválon díjazott játékfilmet is vetítenek. Ott lesz Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim, Deák Krisztina Aglaja, Prikler Mátyás Köszönöm, jól vagy Szajki Péter Nejem, nőm, csajom című filmje is. A kisjáték- és animációs filmeket kilenc válogatás gyűjti össze.

A szervezők filmtörténeti ínyencségekkel is készülnek, és megemlékeznek az erdélyi filmtörténet 100 éves évfordulójáról: száz évvel ezelőtt készítette el első, Sárga csikó című filmjét Janovics Jenő. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS