2018. november 16. péntekÖdön
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Esetlenségünk krónikájával indítja az évadot az M Studió

2013. szeptember 24. 13:04, utolsó frissítés: 13:04

Az Esetlenségünk krónikája című bemutatóval nyitja az új évadot szeptember 27-én, pénteken este 7 órakor a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház.

A produkció rendezője a franciaországi Yves Marc, aki rendezői munkássága mellett nemzetközileg ismert színházpedagógiai tevékenységéről, emellett a Montreuil-i Théâtre du Mouvement társigazgatója.

Az előadás az M Studio és az Andrei Mureşanu Színház közös produkciója, amelyben 11 színész hívja életre az eseményeket, hagyományos értelemben vett történet nélkül. A rendező elmondása szerint egy sokszínű krónikát láthatunk majd, amelyet lapozva mindig új dolgokra bukkanunk, minden oldal tartogat valami meglepetést. Yves Marc az előadást saját tapasztalataiból, illetve a színészek improvizációiból, ötleteiből építette fel, az esés motívuma köré. Az egymást követő jelenetek kollázsszerűen kapcsolódnak egymáshoz, a zuhanás, esés témájának lehetőségeit sorakoztatva fel.

"Az esést összefüggésbe hozhatjuk a gravitációval, de más szempontokat is figyelembe vehetünk. Milyen lehet egy esés pszichológiai, szociális, morális, esetleg neurológiai értelemben? Ennek a kérdésnek a körüljárása remek lehetőséget nyújt olyan képek feltárására, amelyek felett a hétköznapi életben átsiklottunk volna. Az előadás érzelmek és hangulatok széles skáláját járja be, komikus, másutt megdöbbentően drámai, abszurd, vagy éppenséggel lírai jeleneteken keresztül. A gravitáció megtanított bennünket arra, hogy magától értetődőnek tartsuk eséseinket. Azt viszont, hogy mi késztet valakit a talpra állásra, kitartásra és honnan származhat a remény, saját magunknak kell megfejtenünk" – állítja Yves Marc rendező.

A bemutatóra érvényesek a Tamási Áron Színház Ábel-bérletei (5 lejes helyjeggyel), jegyek a Városi Kulturális Szervezőirodában kaphatók, hétfőtől csütörtökig 11-16 óra között, pénteken 11-13 között valamint előadás előtt egy órával a helyszínen.

Az előadás szereplői Claudia Ardelean, Bajkó László, Gáll Katalin, Sebastian Marina, Fatma Mohamed, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Sânziana Tarța, Veres Nagy Attila. A dramaturg Balázs Nóra, a jelmezeket Bocskai Gyopár tervezte. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS