2018. november 21. szerdaOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy héttel később lesz jövőre a Sziget

2013. október 02. 18:27, utolsó frissítés: 18:27

Jövőre a szokásosnál egy héttel később, augusztus 11. és 18. között rendezik meg a Sziget fesztivált. A szervezők szerdán arról is tájékoztatták az MTI-t, hogy különböző kategóriákban immár négy fesztiváljuk versenyez a Festival Awards Europe díjaiért.

Mint írták, a Sziget Fesztiválköztársaság 2014-ben a korábbi évek gyakorlatához képest egy héttel később, augusztus 11-én nyitja meg "határait" és augusztus 18-ig tart.

"A tapasztalatok azt mutatták, hogy ha a Sziget egy időben zajlik az egyesült államokbeli és japán fesztiválokkal, a nagy sztárokat nehéz Európába csalogatni. Bár a nemzetközi elismertség sokat segít a fesztiválnak, mégsem elég. Ezért egy héttel későbbre csúsztattuk a dátumot, remélve, hogy egy még erősebb line-up-ot tudunk összeállítani" - idézte Gerendai Károlyt, a Sziget főszervezőjét a közlemény.

A Sziget után azonnal kezdődik és augusztus 18. és 20. között tart az idén először megrendezett B.my.Lake Balatonvilágoson, és ismét lesz Strand - Nagyon zene fesztivál is, augusztus 20-tól 23-ig Zamárdiban. A soproni VOLT Fesztivál (július 2-5.) és a zamárdi Balaton Sound (július 10-13.) közösségi oldalán már korábban bejelentette jövő évi dátumait.

A szervezők szerdán azt is közölték, hogy a Sziget és a Balaton Sound mellett a VOLT és a B.my.Lake is elindult az európai fesztiválok versengésén, a Festival Awards Europe-on. Szavazni az eu.festivalawards.com/vote címen lehet.

2011-ben a Sziget a nagyfesztivál kategóriában bizonyult a legjobbnak, tavaly a Balaton Sound a közepes méretű fesztiválok között győzött. A Sziget és a Balaton Sound ismét versenybe száll, mellettük idén a VOLT is pályázik a közepes méretű rendezvények sorában, a B.my.Lake pedig a legjobb új fesztiválok között.

A szavazáson romániai fesztiválok is képviseltetik magukat, így például a közepes méretűek között a B'ESTFEST Summer Campre és az Electric Castle-re, a kisméretűek között pedig az ArtMania fesztiválra lehet szavazni. Az Electric Castle a legjobb új fesztiválok kategóriájának is indult.

"Öröm és megtiszteltetés, hogy a nemzetközi zenei szakma jeles szakembereiből, a nagy ügynökségek képviselőiből, szakújságírókból álló zsűri a legjobb zenei programokat kínáló fesztiválok kategóriájában a Szigetet is nevezte" - hangsúlyozták a közleményben. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS