2018. december 13. csütörtökLuca, Ottilia
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Guillermo del Toro rendezi A hobbitot

2008. április 26. 11:43, utolsó frissítés: 11:43

Guillermo del Toro ül A hobbit rendezői székébe, jelentette be a film gyártója csütörtökön. A mexikói rendező, aki A Faun labirintusa című filmjével hat Oscar-jelölést gyűjtött be, négy évre Új-Zélandra költözik a kétrészesre tervezett film elkészítésének idejére.

Tolkien 1937-ben megjelent könyvének megfilmesítésén Del Toro együtt dolgozik majd Peter Jacksonnal, akinek A Gyűrűk Ura-trilógiája összesen 17 Oscar-díjat és 30 Oscar-nevezést zsebelt be, s világszerte 3 milliárd dolláros jegybevételt hozott a New Line stúdiónak.

A Középfölde fantáziavilágában játszódó történetet, A hobbitot a brit író gyermekeinek szánta, s csak 17 évvel később vette fel ismét az elbeszélés fonalát, megalkotva A Gyűrűk ura-trilógiát.

Jackson, aki executive produceri feladatokat lát el a 2010-ben és 2011-ben bemutatni szándékozott filmeknél, közleményben jelentette be, hogy del Torónál nem tudott volna jobb rendezőt elképzeli erre a feladatra.

Dédelgetett álma vált valóra - nyilatkozta a 43 esztendős mexikói a felkéréssel kapcsolatban. Del Toro nevéhez A Faunon kívül olyan filmek fűződnek, mint a Penge 2. és a Pokolfajzat, valamint annak hamarosan moziba kerülő folytatása, Az aranyhadsereg.

A projekt beindítása nem ment minden zökkenő nélkül a fantasy-trilógia példátlan sikere ellenére sem: az elszámolásokkal kapcsolatban több súlyos per is a New Line nyakába szakadt, például Jackson és a Tolkien-örökösök is bírósághoz fordultak, ám a stúdiónak a jelek szerint végül mindenkivel sikerült megállapodnia, s így végre kezdődhet a munka. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS