2018. november 16. péntekÖdön
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az M Studio a budapesti Vendégváró Fesztivál meghívottja

2014. január 15. 09:29, utolsó frissítés: 09:29

Második alkalommal rendezi meg a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált a budapesti Bethlen Téri Színház január 23. és 26. között. A sorozat idei vendége a sepsiszentgyörgyi M Studio, amely négy előadással érkezik Budapestre.

A Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben rendezi meg a fesztivált, amely minden alkalommal egy-egy határon túli előadóművészeti szervezetnek nyújt bemutatkozási lehetőséget - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a rendezvényen koncentráltan - előadásokkal, fotókiállítással, közönségtalálkozóval - mutatják be a meghívott társulatot. Céljuk a határainkon túli magyar művészek által létrehozott értékek hazai bemutatása, terjesztése, megőrzése. A fesztivál fővédnöke Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus-rendező.

A rendezvény első napján az M Studio legújabb előadásának, az Yves Marc rendezte Esetlenségünk krónikája című produkciónak a magyarországi premierjét láthatja a közönség, a következő napon a Veres Nagy Attila rendezte Kecsevecsét játsszák. Január 25-én, szombaton a Kampf című előadás látható, amelynek rendező-koreográfusa Fehér Ferenc, január 26-án, vasárnap pedig az Uray Péter rendezte A behajtót tűzik műsorra.

A fesztiválhoz kapcsolódva január 23-án, csütörtökön 18 órakor az M Studio kilenc évadának kiemelkedő előadásaiból készült fotókiállítást Novák Ferenc fővédnök nyitja meg. A válogatás Henning János, Barabás Zsolt, Musát Arnold és Rancz András fotóművész alkotásaiból készült. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS