2018. november 16. péntekÖdön
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Saját festményei hamisítványával találkozott kiállításán egy indiai festő

2009. január 20. 13:56, utolsó frissítés: 13:56

Hamisított képeivel szembesült egy neves indiai festőművész a saját kiállításán, amelyet maga nyitott meg. A 86 éves Syed Haider Raza Franciaországban él, most viszont Indiában nyílt tárlat műveiből. A művész összesen 30 olyan festményt talált, amelyeket nem ő festett, ám rájuk hamisították aláírását.

A művész, akinek festményeit a világ vezető galériáiban sokszor rekordáron vásárolják meg, persze felháborodott, és nem sokkal azután, hogy megnyitotta, be is záratta kiállítását. "Nagyon rossz fényt vet ez az egész az indiai művészetre. Ki kell derítenünk, hogyan történhetett ilyen" - idézte a mestert a BBC.

A galéria közölte, hogy a 30 hamis képből csak kettő tartozik saját gyűjteményéhez, a többit a festő egy unokaöccse vitte el a kiállításra, a családi forrás miatt pedig fel sem merült a szervezőkben, hogy a festmények nem valódiak.
A hamis képek egyébként egészen más stílusúak, "szinte ordít róluk, hogy semmi közük Razához" - mondta az idős festő egy barátja, aki szintén jelen volt a megnyitón. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS