2019. április 19. péntekEmma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kategóriagyőztes lett a kolozsvári Tokos Zenekar a Fölszállott a páva tehetségkutatóban

2014. április 20. 11:03, utolsó frissítés: 11:03

Kacsó Hanga Borbála, a Tokos Zenekar, a Cirkalom Táncegyüttes, Kaszai Lili és Fundák Kristóf lett kategóriájának győztese a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató versenyben szombaton.

Az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a szolnoki Kacsó Hanga Borbála, a hangszeres szólisták és zenekarok között a kolozsvári Tokos Zenekar, a szóló és páros táncosok kategóriájában a budapesti Kaszai Lili és Fundák Kristóf lett győztes.A táncegyüttesek közül a topolyai Cirkalom Táncegyüttes kapta a legtöbb pontot a zsűritől, amelynek elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, tagjai Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, zenész és Diószegi László, történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke.

A közönségdíjas a kosteleki Vaszi Levente lett. A díjakat Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója adta át. Mint mondta, a "Fölszállott a páva című műsort jövőre a gyermekeknek hirdetik meg".Idén mind a négy kategória győztesét az OTP Bank 2-2 millió forinttal, a közönségdíjas produkciót pedig az MTVA további 2 millióval jutalmazta.
A vidéki hagyományőrzés különdíját - 1 millió forintot - az Alba Regia Néptáncegyüttes vehette át.

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára 1 millió forintos különdíjat adott át a határon túli hagyomány fenntartásáért végzett munkájáért a Szinvavölgyi Néptáncműhelynek.

AZ OTP 1-1 millió forintos különdíjait Kurdi Gábornak és Balogh Károlynak Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója adta át.Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy határon túli és egy magyarországi kisebbségi produkciónak ajánlott fel 2-2 millió forintot. Az elismerést Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter adta át Tintér Gabriellának és a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttesnek. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS