2019. április 19. péntekEmma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lehet jelentkezni a Transylvania Trust épített örökség helyreállítását célzó szakképzésére

2014. május 12. 15:48, utolsó frissítés: 15:48

A Transylvania Trust Alapítvány 2001 óta évről évre megszervezi az Épített örökség helyreállító szakképzést a bonchidai Bánffy-kastélyban, melynek célja a hagyományos építőipari mesterségek oktatása.

A képzés időtartama két hét, és elméleti előadásokat valamint gyakorlati tevékenységeket ötvöz. Az elméleti oktatás során az épített örökség helyreállításának alapelveit és módszertanát ismerhetik meg a hallgatók nagy-britanniai szakemberek és romániai előadók segítségével. A gyakorlati képzést szintén angliai és romániai mesterek irányítják. A kőműves-, ács- és kőfaragó-műhelyekben a hallgatók közvetlenül vesznek részt a kastély helyreállításában.

A képzés kirándulással egybekötött tanulmányutat is tartalmaz, mely során több értékes erdélyi műemlék megtekintésére is sor kerül. A programba beiktatunk egy olyan műemlék meglátogatását is, amely helyreállítása jelenleg is folyamatban van, így más felújítási munkálatok tanulmányozására is alkalom nyílik.

Eddig 25 ország több mint 1300 képviselője vett részt a programban.

A képzésekre - amelyek időpontjai: június 27-július 10. és augusztus 2-16. - idén is várják a műemlék-felújításban szakosodni kívánó építőipari szakmunkásokat, építész-, valamint építőmérnök hallgatókat, akiknek lehetőségük nyílik jelen program keretén belül elvégezni szakmai gyakorlatukat.

Bejelentkezni a www.heritagetraining-banffycastle.org honlapon megtalálható űrlap kitöltésével lehet, további információkat a következő elérhetőségek valamelyikén kérhetnek: 0264 439858, office@heritagetraining-banffycastle.org, office@transylvaniatrust.ro. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS